Vliegen naar de Costa Brava

Wil je vliegen naar Lloret de Mar, Blanes of Malgrat de Mar dan kun je kiezen uit twee vliegvelden; die van Girona of die van Barcelona. Het beste kun je ervoor kiezen om naar het vliegveld van Girona te gaan omdat je dan de minste reistijd kwijt bent van de luchthaven naar je accommodatie. Naar Lloret de Mar en Blanes is het vanaf Girona ongeveer 30 minuten rijden, terwijl je vanaf de luchthaven van Barcelona ongeveer een uur en 20 minuten kwijt bent naar deze twee plaatsen. Wil je naar Malgrat de Mar dan ben je ongeveer 40 minuten kwijt vanaf het vliegveld van Girona en vanaf Barcelona een uur en een kwartier.

Controleer bij je vliegmaatschappij hoelang van tevoren je aanwezig moet zijn op het vliegveld. Als je voor een Europese vlucht ongeveer 2 uur van tevoren aanwezig bent zit je altijd wel goed. Je kunt vliegen vanaf Amsterdam of Eindhoven en naar zowel Girona als naar Barcelona duurt de vlucht dan ongeveer 2 uur. Het is ook mogelijk om vanaf Rotterdam naar Barcelona te vliegen, deze vlucht duurt ook 2 uur.

De luchthaven van Barcelona is een stuk groter maar beide luchthavens beschikken over voldoende horeca en winkelgelegenheden. Als je via een reisorganisatie hebt geboekt zit je transfer er vaak al bij. Is dit niet het geval kun je een shuttlebus pakken die voldoende rijden vanaf beide luchthavens. De prijs hiervan is ongeveer €10,00 per persoon voor een enkele reis.

(Visited 34 times, 1 visits today)