Stranden in Lloret de Mar

Er zijn verschillende stranden waar je naar toe kunt gaan als je op vakantie bent in Lloret de Mar. Op sommige stranden verblijven veel jongeren om te zonnebaden. Andere stranden worden bezocht vanwege de verschillende wateractiviteiten. Of misschien wil jij alleen maar naar een van de rustige en mooiste stranden van Lloret de Mar. Als je Lloret de Mar bezoekt kun je niet om de mooie stranden heen.

Maar op welk strand van Lloret de Mar moet je zijn om rustig te zonnebaden? Waar moet je zijn voor de vetste wateractiviteiten? Kun je goed parkeren? Dit en nog veel meer lees je in deze blog. “See you on the Beach” 😉

Strand van Lloret de Mar

Allereerst natuurlijk het strand van Lloret de Mar zelf! Wat een prachtig strand! Met ruim 1300 meter lengte en 40 meter breedte is er genoeg ruimte om overdag je roes uit te slapen en heerlijk bruin te bakken in de zon! Natuurlijk zijn hier ook genoeg activiteiten waaraan je kunt deelnemen!

Aan veel van de activiteiten die worden georganiseerd kun je zo deelnemen. Wat denk je van een beachvolleybal toernooi? Als je niet bang bent kun je ook gaan parasailen, jetskiën of waterskiën. Ook de flyfish en de banaan geven een geweldige kick!

Strand Playa de Lloret in Lloret de Mar

Strand Playa de Lloret Allereerst heb je Playa de Lloret, een strand van 1,6 kilometer lang wat 200 meter van het centrum af ligt. Het is mogelijk om hier een bedje te huren. Dit strand heeft genoeg aanbod voor watersportactiviteiten, waaronder jetskiën, parasailen en uiteraard een ritje op de banaan.

De levendige promenade boven het strand heeft allerlei beachbars en restaurants waardoor je altijd tussen het relaxen op het strand door lekker iets kunt gaan eten of drinken. Daarbij heb je uitzicht op het prachtige Castell d’en Plaja. Een beetje cultuur snuiven en relaxen dus!

Playa de Santa Cristina strand Lloret de Mar

Strand Santra Cristina Lloret de MarVoor kalm water ga je naar Playa de Santa Cristina. Dit strand van nog geen 500 meter lang ligt tussen twee grote heuvels in waardoor er hier geen wind en golven zijn. Heerlijk zwemwater dus! Je kunt hier een parasol huren en er is ook een kiosk aanwezig waar je een lekker ijsje of wat drinken kunt halen. Dit strand ligt 3 kilometer van het centrum af.

Het strand is populair onder toeristen die even weg willen van het feestgedruis. Even genieten van de zon en de groene omgeving door de begroeiing op de twee grote heuvels.

Ondanks het kleine strand zijn er hier ook voldoende bars aanwezig voor een drankje of iets anders.

Cala Banys Strand in Lloret de Mar

Dan is er nog Cala Banys. Dit is geen strand maar meer een baaitje met helderblauw water wat perfect is om te snorkelen en vissen. Dus geen strand om urenlang te zonnen maar wel een voor een te gekke snorkel experience!

Het is een prachtige baai met uitzicht op Castell de Sant Joan. Wat opvalt is de idyllische setting met pijnbomen, rotsen en helderblauw water. Echt prachtig! Ook als je hier alleen maar bent om te feesten… 😉

Dus heb je even behoefte aan wat anders dan alleen maar strand dan ga je hier naar toe. Je vindt deze baai op 500 meter van Playa de Lloret.

Het Strand van Fenals in Lloret de Mar

Strand van FenalsHet op een na grootste strand van Lloret de Mar is het strand van Fenals. Dit strand ligt op loopafstand van het centrum en is bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Nog beter natuurlijk om lekker naar het strand te lopen! Maar voor het geval je nog brak bent van een avond stappen… Er zijn dus alternatieven.

Als je met de auto gaat neem je de hoofdweg van Blanes naar Tossa. Er zijn voldoende parkeerplaatsen en parkeren is gratis. Kies je voor het openbaar vervoer? Neem dan de intercity-bus en stap bij het strand uit.

Het strand van Fenals bereik je lopend vanuit het Lloret de Mar door de kustlijn te volgen. Na 10 minuten ben je op het strand van Fenals.

Platja de Fenals is een schoon, rustig strand. Het strand van Fenals is gelegen in een prachtige baai. Je kunt hier rustig liggen of actief gaan door een van de sportactiviteiten te beoefenen. Het is mogelijk om hier een bedje te huren en ook wateractiviteiten worden hier aangeboden.

Lekker iets drinken doe je hier bij de strandbar. Ook kun je hier een goed restaurantje pakken om een lekker ontbijt te scoren.

Het strand is 775 meter lang dus biedt voldoende plaats om te zonnebaden. Na het zonnebaden kun jij je heerlijk afspoelen met een van de douches langs het strand. Zo kun je direct het avondprogramma in!

Activiteiten op het strand van Fenals

Vanaf het strand van Fenals kun je allerlei activiteiten ondernemen. Zo kun je deelnemen aan zee-excursies of ga je zelf een activiteit ondernemen zoals parasailen, jetskiën, waterskiën of Kajakken.

Overigens kun je deze activiteiten ook vanaf een ander strand plannen. Misschien wil je wel rustig zwemmen of snorkelen op je eigen tempo. Er is in elke geval genoeg te doen!

 

Hotels in de buurt van het strand

Wij hebben drie goede hotels gevonden in de buurt van deze mooie stranden.

  1. Hotel Samba*** – Lloret de Mar – Populair bij jongeren – All Inclusive- 2 pers. 10 dagen – Al vanaf €409 p.p! Vergelijk direct via GOGO & BEACHMASTERS & GOFUN
  2. Hotel Guitart Central Park*** – Dichtbij centrum en strand – All Inclusive – 2 personen 8 dagen – Al vanaf €384 p.p! Vergelijk direct via GOGO & BEACHMASTERS & GOFUN
  3. Hotel Don Juan Resort**** – Bars en winkels vlakbij – All Inclusive – 2 pers. 8 dagen – Al vanaf €414 p.p.! Vergelijk direct via GOGO & BEACHMASTERS & GOFUN
(Visited 125 times, 1 visits today)