Stranden in Chersonissos

In Chersonissos zijn de meeste stranden kunstmatig aangelegd vanwege het feit dat Kreta vulkanisch is en daardoor voornamelijk uit steen bestaat. Let op dat je waterschoenen aan doet als je hier de zee in gaat, er liggen namelijk veel rotsen in zee en er is een grote kans dat je op een zee-egel stapt waardoor je aan de antibiotica zal moeten en geen alcohol meer kunt drinken.

Een druk strand met vooral veel jongeren is Star Beach. Je kunt hier verschillende watersportactiviteiten doen waaronder een ritje op de banaan of een jetski huren. Zin in meer actie? Je kunt hier ook gaan bungeejumpen vanaf een van de hoogste kranen. Er zijn hier ook ligbedden en parasols te huur. Als je van een feestje houdt zit je hier goed want er worden veel feestjes gegeven bij het nabijgelegen Star Beach Waterpark.

Voor iets meer rust ga je naar Creta Maris, een wat breder strand waar je ook watersportactiviteiten kunt ondernemen. Hier zitten vooral hotelgasten van de luxe hotels die dichtbij het strand liggen. Echt veel rustiger zal het hier niet zijn maar je zult hier wel een wat meer gemengd publiek tegen komen, hier komen meer gezinnen en mensen van middelbare leeftijd terwijl bij Star Beach bijna alleen maar jongeren komen.

(Visited 71 times, 1 visits today)