Stranden in Albufeira

Mocht je op zoek zijn naar een strand in Albufeira dan heb je genoeg keus uit verschillende stranden. Allereerst heb je Praia de Oura, een van de populairste stranden. Je kunt hier heerlijk relaxen maar ook verschillende wateractiviteiten zijn hier mogelijk waaronder windsurfen en duiken. Het is mogelijk om hier een strandbedje en/of parasol te huren. Er is ook een restaurant aanwezig waar je voor een lekker hapje of drankje terecht kunt.

Falésia Beach is een lang zandstrand dat zich onderscheid door de prachtige gekleurde rotsen waarmee het omringd wordt. Dit strand is zeker wat foto’s waard! Je kunt hier een ligbed en parasol huren en er zijn twee strandtenten aanwezig waar je wat kunt gaan eten en drinken.

Een wat kleiner strand maar nog steeds tussen de prachtige rotsen is Praia Sao Rafael. Het strand is mooi en schoon, echter kan de zee soms wel wat wild zijn en veel stroming hebben. Dit is net hoe de wind staat dus let hier wel goed op. Voor het huren van twee strandstoelen betaal je hier rond de €15 per dag. Mocht je iets willen eten of drinken kan dat bij de strandtent of je loopt iets naar boven waar je verschillende restaurants kunt vinden.


Praia Gale is een mooi lang en breed strand met veel ruimte. Er zijn hier enkele leuke strandbarretjes aanwezig waar je uit kunt kiezen om tussendoor even wat lekkers te gaan eten of te drinken. Je kunt hier bedjes huren en ook suppen of surfen is mogelijk op deze locatie. Van plan om de zonsondergang te bekijken? Dan zit je op dit strand goed.

Aan het oude centrum van Albufeira bevindt zich Praia dos Pescadores, een mooi en goed onderhouden zandstrand. Aan de boulevard zijn er verschillende strandtentjes en snackbars te vinden om wat te eten of drinken. Je kunt op dit strand ook een bedje en parasol huren. De zee is hier heel helder en het water wordt pas na 30 meter diep waardoor je lekker lang kunt blijven staan.

Mocht je willen gaan duiken kun je naar Praia dos Aveiros, een klein zandstrand in een rotsachtige baai. Dit strand staat bekend om de goede duik mogelijkheden. Ook hier is een restaurant aanwezig mocht je zin hebben in iets te eten of drinken en ligbedden en parasols zijn er ook te huur.

(Visited 141 times, 1 visits today)