Barcelona is een prachtige stad. Zeker wanneer je verblijft aan de Costa Brava of Costa Dorada is de stad echt de moeite van het bezoeken waard. Beide gebieden, waarin onder andere Lloret de Mar, Blanes, Malgrat de Mar en Salou liggen, hebben een goede verbinding met de stad. Eenmaal aangekomen kun je genieten van fantastische bouwwerken, maar ook van alle activiteiten in Barcelona zoals de Ramblas of de kabelbaan over de stad. Dit is nog maar het begin van de introductie van deze historische stad, die het hele jaar door de zomer ademt en waar je volledig tot rust kunt komen. Lees snel verder en ontdek meer over wat jij kunt leven wanneer je een stedentrip of excursie naar Barcelona onderneemt.

Bezienswaardigheden in Barcelona

Barcelona heeft ontzettend veel bezienswaardigheden door het grote aantal architecten en kunstenaars dat de stad heeft weten te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Sagrada Familia, het bouwwerk dat nog steeds niet af is. Verder denk je bij Barcelona meteen aan Gaudí, die naast deze Sagrada Familia ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van de Boetekerk, Parc Guëll, Casa Milà en Casa Batlló. Welke jij hiervan wil bezoeken bepaal je natuurlijk helemaal zelf, maar je kunt de stad niet verlaten zonder meerdere van deze bezienswaardigheden bewonderd te hebben. Tot slot moet je zeker langs een andere grote bezienswaardigheid in de stad: het stadion van FC Barcelona, Camp Nou. Dit immense stadion zorgt ervoor dat jij verbaasd zult zijn over de omvang van deze plek.

Wat te doen: activiteiten die je kunt ondernemen

Het hele jaar door zijn er in Barcelona ontzettend veel evenementen. Ben je in de stad, spreek dan gerust een local aan om te vragen wat er te doen is. De ideale manier om de stad te leren kennen is op de fiets. Dit is de makkelijkste en bovenal veiligste manier om je een weg door de stad te banen. In Barcelona houdt men namelijk erg goed rekening met fietsers. Tijdens jouw fietstocht kun je naar de Sagrada Familia om daar een rondleiding te krijgen of kun je op eigen houtje rondkijken in het stadion van FC Barcelona, Camp Nou. Ook een Gaudí tour is een slimme optie. Je maakt dan met een gids een rondje langs alle bouwwerken van Gaudí in de stad. En wie Barcelona zegt, zegt automatisch Gaudí.

Hoe kom je vanaf de Costa in Barcelona?

Nu je precies weet wat er in Barcelona te beleven is wordt zo’n excursie naar Barcelona vanuit de Costa Brava of Costa Dorada wel erg interessant. Gelukkig is de stad vanuit beide streken perfect bereikbaar. Natuurlijk kun je zelf met de auto, maar de kans dat je vast komt te staan in een file rondom de stad is ontzettend groot. Andere mogelijkheden zijn de trein pakken vanuit Salou of Blanes. Zit je in Lloret de Mar, dan zul je hiervoor eerst naar het treinstation in Blanes moeten gaan. Wat verder ontzettend tof en handig is, is een excursie naar Barcelona boeken via jouw reisleiding. Je reist dan met een bus vanaf jouw accommodatie naar Barcelona en terug, waardoor alles al voor je geregeld is en jij nergens over na hoeft te denken.

(Visited 63 times, 1 visits today)