Het zal je niet ontgaan zijn. Het Coronavirus heeft ook Nederland bereikt. In veel Europese landen zijn mensen nu besmet geraakt met dit nare virus. Vooral voor de reisbranche is het spannend hoe dit verder zal verlopen en hoe lang dit nog zal gaan duren. En jij wilt deze zomer natuurlijk niet je vakantie laten verpesten door het coronavirus.

Dus hoe gaan de organisaties voor jongerenreizen om met deze kwestie? Kun je voor aanstaande zomervakantie nog wel jouw jongerenreis boeken? In dit artikel geven wij aan hoe reisorganisaties omgaan met dergelijke situaties.

Coronavirus op je vakantiebestemming. Wat nu?

Voordat je met je favoriete reisorganisatie voor jongeren mee gaat kun je het beste even de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken checken. Zolang zij geen code rood of oranje hebben afgegeven voor voor dat land of die plek waar jij naartoe gaat, dan kan jij je vakantie gewoon door laten gaan.

Heb je een annuleringsverzekering? Mogelijk kun je dan annuleren maar de kans daarop acht ik klein. Slechts een enkele verzekeraar biedt dit aan. Meestal keert de verzekeraar alleen uit bij ziekte of overlijden.

Ook bij een negatief reisadvies kan je meestal geen aanspraak maken op de annuleringsverzekering. Je hebt daarvoor echt de uitgebreide allrisk verzekering nodig.

Wel kun je natuurlijk altijd terecht bij jouw reisorganisatie. De reisorganisaties voor jongerenreizen bieden je dan een passende oplossing. Want stel dat je in de periode van quarantaine in het hotel of appartement zou verblijven dan biedt de je reisorganisatie een alternatief of kun je kosteloos annuleren. Dit geldt gelukkig voor de meeste jongerenreizen!

Corona uitbraak tijdens je vakantie?

Het zou kunnen gebeuren dat het coronavirus uitbreekt in het hotel waar je op dat moment verblijft. Net zoals dat in Tenerife gebeurde. Wat er dan verder gebeurt is moeilijk te zeggen. De Nederlandse autoriteiten of jouw reisorganisatie heeft daar geen zeggenschap over.

Als dit jouw overkomt dan moet je goed bedenken dat jouw reisorganisatie hooguit drie overnachtingen voor haar rekening neemt. De extra overnachtingen, de terugvlucht, de extra maaltijden of andere kosten komen voor jouw rekening. Maar vaak biedt jouw reisorganisatie wel hulp om een accommodatie en terugvlucht na de ná de oorspronkelijke terugreisdatum alsnog te regelen!

Was je zo slim om een reisverzekering af te sluiten? Dan biedt deze verzekering een dekking voor als je op reis bent zodat niet alles voor eigen rekening is.

Check ook de vidoe van TROS RADAR

Negatief reisadvies tijdens je reis?

Het zal je maar gebeuren. Je vliegt op dit moment naar je vakantiebestemming en tegelijkertijd verandert het reisadvies naar jouw bestemming in code rood. Wat nu? Wel, als je reis via een reisorganisatie voor jongeren (pakketreis met vlucht en accommodatie) dan moeten zij moeten zij naar een oplossing zoeken. Alles wat in in een pakketreis zit, dient de reisorganisatie te regelen.

Heb je een los ticket en hotel geboekt? Dan moet je de kosten voor het annuleren zelf ophoesten of terugclaimen bij je reisorganisatie.

Je jongerenreis uitstellen?

Voordat je jouw vakantie boekt is het altijd verstandig eerst het advies van je reisorganisatie en van het ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden.

Verder kan het verstandig zijn om bij een annuleringsverzekering te kiezen voor een uitgebreide dekking. Dan is een negatief reisadvies gedekt.

Als je niet meer op vakantie wilt vanwege het coronavirus, maar er is geldt geen negatief reisadvies voor jouw bestemming dan kun je niet kosteloos annuleren of wijzigen.

Verder dan dit zou ik niet gaan. Boek gewoon lekker je partyvakantie. Want als je dat doet via een van onze favoriete reisorganisaties dan wordt er al veel voor je geregeld.

Mogelijk zijn er zelfs extra voordelige aanbieden omdat veel reisorganisaties geraakt worden door het coronavirus! Doe er je voordeel mee!

Check hier de aanbiedingen bij GOFUN! >>
Bekijk hier de aanbiedingen bij BEACHMASTERS! >>
Vind de WEEKDEAL van GOGO! >>

Veel plezier op je vakantie!

(Visited 307 times, 1 visits today)