Activiteiten Salou

Ten zuiden van de bekende Costa Brava vind je een plaats die minstens net zo bruisend is als de bekende vakantiebestemming Lloret de Mar. Naast alle uitgaansgelegenheden zijn er talloze activiteiten in Salou, waarvan wij jou hieronder de negen populairste, maar bovenal leukste activiteiten Salou presenteren. Dit zorgt er niet alleen voor dat jij goed voorbereid op vakantie kunt, maar ook dat jouw jongerenvakantie in Salou er een wordt om nooit meer te vergeten. Welk plan jij qua activiteiten in Salou trekt kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen, al zijn er natuurlijk wel activiteiten Salou die je niet mag missen. Denk hierbij niet alleen aan bruin worden op het strand, maar ook een bezoekje aan een van de waterparken in de omgeving van Salou behoort tot de mogelijkheden. Verder kun je natuurlijk overwegen om met je vrienden te gaan karten, een activiteit die stukken goedkoper is dan in Nederland. Je kunt direct verder scrollen om jouw favoriete activiteiten Salou te verzamelen.

Bezoek waterpark Aqualeon

Een combinatie van glijbanen, zwembaden en zonneweides, dan hebben we het natuurlijk over waterpark Aqualeon in Salou. Het waterpark is met een oppervlakte van 800.000 vierkante meter een van de meest populaire activiteiten Salou. Het park ligt op een klein kwartiertje rijden van Salou en heeft een groot spectrum aan glijbanen. Bij de snelste glijbaan bereik je eenvoudig een topsnelheid van 65 kilometer per uur. Het leukste deel van het waterpark is het maar liefst 1.400 vierkante meter grote zwembad, waar je nooit door hebt dat veel vakantiegangers waterpark Aqualeon willen bezoeken tijdens hun vakantie. Handig en goed om te weten: de pendelbus van Aqualeon rijdt vanaf 10 uur ‘s ochtends de hele dag door vanaf alle hotels in Salou naar het waterpark.

Ander waterpark: er is ook Aquapolis

Naast Aqualeon is er een tweede waterpark in Salou dat zeker net zoveel aandacht verdiend: waterpark Aquapolis Salou. Dit waterpark bevindt zich vast tegen het centrum van Salou aan, waardoor je simpelweg minder ver hoeft te reizen. In Aquapolis kun je de hele dag van de tofste glijbanen. Zwemmen kan in o.a. het golfslagbad, maar ook de jacuzzi en de hot tub behoren tot de mogelijkheden. Wil je liever gewoon erg bruin worden, dan is er langs de zwembaden altijd wel een ligbedje te vinden om even rustig op uit te rusten. Zodra jouw dag erop zit loop je zo terug naar jouw accommodatie en kun je rustig beginnen om na te denken over het avondprogramma.

Boek een excursie naar Barcelona

Vanuit Salou kun je heel eenvoudig naar Barcelona, het is namelijk minder dan anderhalf uur rijden vanuit deze badplaats naar de hoofdstad van Catalonië. Eenmaal aangekomen in Barcelona kun je de hele dag zelf doen wat je wil. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Camp Nou, maar ook een stadstour op de fiets behoort tot de mogelijkheden. Met een kaart in de hand en alle hotspots op een rij rijd jij zo langs de Sagrada Familia om vervolgens Parc Guëll de bekijken. Aan het einde van de dag lever jij jouw fiets weer in en heb je jezelf de volledige dag echt ontzettend vermaakt. Je vertrekt terug naar Salou, waar de avond nog ontzettend veel te bieden heeft, maar dat lees je weer op een andere pagina van deze site.

boulevard-salou

Struin over de kilometers lange boulevard

Salou heeft natuurlijk een prachtige boulevard, bekend van o.a. de film Costa, opgenomen in deze Spaanse badplaats aan de Costa Dorada. Aan deze boulevard staan 365 palmbomen, één voor elke dag van het jaar. Verder is de boulevard opvallend door de prachtige fonteinen die aan het begin en aan het einde van de boulevard staan. Goed om te weten is verder dat de boulevard de mooiste plek van Salou is om te eten. Je hebt hier namelijk de keuze uit tientallen verschillende restaurantjes, maar bovendien kijk je vanaf je tafeltje uit op de zee. Er is eigenlijk geen manier te bedenken om een groter vakantiegevoel te krijgen, dus breng zeker een bezoekje aan de boulevard van Salou wanneer jij op vakantie gaat naar deze plek.

Niet omhoog fietsen, maar zo hard mogelijk omlaag

In Salou is er een supervette activiteit. Waar de meeste fietsers het leuk vinden om bergop te fietsen, heb jij hier de mogelijkheid om omlaag te rijden. Een busje brengt jou naar de allerhoogste berg in de omgeving van Salou. Vanaf hier stap je op de fiets, waarna je letterlijk naar beneden zoeft. Na een tocht vol prachtige uitzichten kom je helemaal beneden. Waarna je jouw fiets weer inlevert en je er een fantastische tocht op hebt zitten. Je hebt dan een super gave activiteit Salou achter de rug, een van de activiteiten Salou die je echt niet mag missen wanneer je ook wat van de omgeving wil zien.

Wie van jouw vrienden is het snelst: karten

Met meer dan 80 kilometer per uur over dit parcours van 900 meter racen, dat is een van de meest populaire activiteiten Salou. Door met je vrienden te gaan karten kun je letterlijk de strijd aangaan en echt uitvechten wie van jullie het snelste is. Een leuke tip, doe een wedje met je vrienden en wees slimmer dan zij. Dit doe je door nu alvast het parcours te bekijken, waardoor jij precies van bovenaf hebt gezien hoe het parcours loopt. Een leuke bijkomstigheid is dat karten in Salou minder duur is dan in Nederland. De prijs voor een heat is ongeveer de helft, dus wilde je altijd nog een keer gaan karten, doe dit dan tijdens jouw vakantie in Salou. Zo betaal je niet teveel en voeg je een supervette activiteit Salou toe aan jouw vakantie in de badplaats Salou.

Pretpark Port Aventura: 3,4 miljoen bezoekers per jaar

Port Aventura is het meest populaire pretpark van Spanje. Het park staat met 3,4 miljoen bezoekers per jaar in de top 10 van best bezochte parken van Europa. Er bevinden zich in het park zes verschillende thema’s en aan elk van deze thema’s is een groep attracties gekoppeld. Dit zijn niet alleen rustige attracties, maar in het park zijn ook de nodige achtbanen te vinden. Dit zijn er in totaal maar liefst zeven, waarvan de Furius Baco de nieuwste is. Verder zijn er drie grote waterattracties die jou voorzien van de nodige verkoeling tijdens een warme zomerdag in dit pretpark in de buurt van Salou. Onder jongeren is het pretpark een van de meest populaire activiteiten Salou.

Alle stranden op een rij

Er zijn maar liefst 34 stranden met een blauwe vlag. Van deze 34 stranden zijn er vier grote stranden die beschikken over alle voorzieningen en faciliteiten. Je kunt dan denken aan restaurants, barretjes en een groot aanbod watersport activiteiten Salou. Over deze activiteiten Salou op het water hebben we het in een van de vorige paragrafen al gehad. Op de banaan of de fly-fish gaan was nog nooit zo dichtbij. Op sommige stranden kun je naast bruin worden, zwemmen en een bananenboot activiteit Salou boeken ook waterscooters, surfplanken en boottochten reserveren. Het leuke aan het strand van Salou is dat je eigenlijk alles dichtbij hebt. Bevindt jouw accommodatie zich dichtbij het strand, dan heb je hier ook meteen alle restaurants aan de boulevard.

De fontein aan de boulevard: hotspot van Salou

Aan zowel het begin als aan het einde van de boulevard van Salou bevinden zich twee grote fonteinen. Deze fonteinen trekken met name in de avond veel bekijks van vakantiegangers in Salou en die in de omgeving. De fonteinen zijn in de avond namelijk prachtig verlicht. De fontein aan de kant van de haven is het mooiste. Deze heeft ingebouwd geluid en lasers, waardoor hiermee ‘s avonds prachtige shows worden neergezet. Hierbij worden de muziek uit de fontein, het stromende water en licht in de vorm van lasers gebruikt om jou nog een beetje extra te vermaken. Ben je in Salou, dan moet je zonder twijfel eens gaan kijken.

(Visited 396 times, 1 visits today)