Activiteiten Porec

Ben je van plan tijdens jouw zomervakantie naar Kroatië te gaan, dan is Porec een erg goede keuze. Er zijn namelijk veel activiteiten Porec die jij tijdens jouw vakantie kunt ondernemen. Je kunt jouw dag na een avond stappen rustig beginnen op de strand, maar je kunt er natuurlijk ook direct op uit trekken. Een tripje naar de Plitvice meren is namelijk zo gepland met een excursie of het huren van een auto. Ook kun je er voor kiezen een gave jeepsafari te boeken. Hierbij ga je met je vrienden op pad in een jeep en rijd je door de ruige omgeving van Porec. Zo beleef je tijdens jouw vakantie ook nog activiteiten Porec waarbij je iets van de omgeving ziet, want ook dat is tijdens een vakantie altijd een leuke bijkomstigheid. Wil je ontdekken welke activiteiten Porec er nog meer te beleven zijn, scroll verder en ontdek het.

Relaxen tijdens een boottocht

De stad Porec ligt aan de Adriatische Zee, waardoor je vanuit deze plaats direct het water op kunt gaan. Dit biedt ook mogelijkheden om tijdens jouw vakantie een catamaran cruise te boeken. Een tocht waarbij je de hele dag op een catamaran kunt relaxen onder het genot van een hapje en een drankje. Nadat je bij de boot bent aangekomen kun je direct jouw handdoek uitleggen, waarna de trip begint. Op verschillende plaatsen zul je onderweg stoppen om even te zwemmen of om te snorkelen. Je zult erachter komen dat de Kroatische kust prachtig is en zich bovendien positief weet te onderscheiden van andere landen. Een boottocht of catamaran cruise is een van de activiteiten Porec die je kunt boeken via jouw reisleiding. Je bent hierdoor alleen met Nederlanders op deze catamaran cruise.

Excursie naar Venetië in Italië

Vanuit Porec kun je perfect een excursie naar Venetië in Italië boeken. Ben je op vakantie met je vrienden of je geliefde, dan is dit dus een excursie Porec die je niet mag missen. Met de boot kost een retourtje Porec – Venetië ongeveer 260 euro. Vind je dit teveel geld, dan kun je natuurlijk ook gewoon met de bus. Je bent in drie uurtjes in Venetië, waarna je de hele dag hebt om de stad te verkennen. In plaats van het hierboven genoemde bedrag betaal je slechts een paar tientjes voor deze activiteit. Eenmaal in Venetië, waarvan het centrum in het jaar 1987 werd opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit natuurlijk omdat grachten en gondels een zeer uniek gevoel geven. En dat moet natuurlijk bewaard blijven!

Duiken in de Kroatische zee

Kroatië heeft een prachtige zee: voor de kust van Porec ligt namelijk de Adriatische zee. Een zee die gezien het goede klimaat het perfecte huis is voor mooie vissoorten. Een van de mooiste plekken om te duiken Porec is de Banjol Grot. Deze grot is naar zeggen van het duikcentrum van Porec de ideale plek om te leren grotduiken. Er is geen technische kennis van grotduiken nodig voor deze grot, al is een lamp aan te raden. Deze grotten onder het eiland Banjol bevinden zich op 13 meter diepte en hebben een tunnelvorm. Daarnaast is er een derde grot die op slechts zes meter diepte ligt. In de grotten en de omgeving zijn veel verschillende vissen en waterplanten te vinden, die worden afgewisseld met rotspartijen.

rovinj-kayakken-excursie-vanuit-porec-kroatie

Kayakken in Rovinj

De stad Rovinj is werkelijk prachtig. Deze stad staat als een soort eiland met daarop eigenlijk teveel huizen in het water. Kijk je vanaf de zee, dan is de stad Rovinj een prachtig plaatje met veel kleurrijke gebouwen. Je kunt de stad Rovinj vanaf de zee perfect bekijken vanuit een kajak. Hierbij heb je zelf alle vrijheid om overal heen te varen. Bovendien check je alle eilandjes rondom Rovinj en kun je de rotsen op zee nog beter bekijken. Kayakken in Rovinj is naast mooi ook gewoon een sportieve activiteit Porec. Met de auto is het vanuit Porec slechts 40 minuten rijden naar Rovinj. Dit zou je met een taxi kunnen doen, waarvoor je hooguit een vijftien euro per persoon kwijt zult zijn. Hiervoor krijg je een prachtige dag terug met mooie uitzichten en bovenal veel natuurschoon.

Bezoek de Plitvice meren

De Plitvice meren zijn een Nationaal Park in de buurt van Porec. Dit Nationaal Park kent in totaal 16 meren met daartussen 90 watervallen. Je kunt jezelf vast voorstellen dat er hierdoor tientallen mooie uitzichtpunten te onderscheiden zijn. Rond deze meren lopen beren, wolven en vele zeldzame vogels. Het park staat hierdoor sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er zijn twee delen van de Plitvice meren te onderscheiden: de bovenmeren (Gornja) en de benedenmeren (Donja). Het grootste meer dan deze meren is maar liefst 470 meter lang, 50-90 meter breed en 18 meter diep. Het is ongeveer drie uur rijden naar de Plitvice meren, maar veel reisorganisaties bieden excursies aan naar deze plek.

Uitrusten op een van de stranden

Porec kent drie stranden rondom de stad: Town Beach (stadstrand), ST. Nikola strand en strand Brulo. Het eerste strand, Town Beach, ligt bij het centrum en de haven van Porec. Het strand wordt gekenmerkt door een mooi kiezelstrand. Het strand grenst direct aan barretjes en er zijn douches en voldoende schaduwplekken. ST. Nikola is een kiezen- en rotsstrand op het eiland dat recht tegenover Porec ligt. Met de boot is het vijf minuutjes varen naar dit eiland, dus regel een overtocht bij de haven. Eigen eten en drinken meenemen is wel handig, want er zijn op dit eiland vrijwel geen restaurants. Op ongeveer 200 meter van hotel Valamar Diamant ligt strand Brulo, een rots- en kiezelstrand met plateaus. Vanuit hier maak je eenvoudig een kustwandeling naar het oude gedeelte van Porec. Misschien niet perfect om de zonnen, maar wel heerlijk om te wandelen.

Klimmen in Adrenaline park

Wil je het adrenalineniveau in jouw lichaam verder verhogen, dan biedt Adventure Park Sky Fox uitkomst. Dit bos is onderdeel van het bekende Motodrom Porec. Het is tevens het grootste klimpark van heel Porec en werd pas in de lente van 2015 aangelegd. Het programma duurt ongeveer 3 uur en biedt per keer plaats aan maximaal 100 mensen. In het park vind je meer dan 50 activiteiten. Wanneer je een bezoekje combineert met een bezoek aan het Motodrom wordt jouw dag nog leuker. Je kunt het beste van tevoren even bellen, want met slechts 100 plaatsen is de capaciteit beperkt. Deze activiteit is een van de vetste activiteiten Porec, dus zorg ervoor dat je vroeg reserveert, misschien wel voor vertrek.

Waterpret in waterpark Aquacolors

Het grootste waterpark van Porec is Aquacolors. Dit is een van de beste activiteiten Porec die jij tijdens jouw vakantie kunt ondernemen. Het waterpark heeft een 500 meter lange lazy river, waar je in alle rust weer helemaal kunt opladen. Je vaart op een band rustig over deze rivier. Heb je zin in meer spanning, dan kun je een van de 12 glijbanen uitproberen. Even rustig zwemmen doe je in een van de 8 zwembaden die het waterpark biedt. Honger gekregen? Eet wat in een van de vele restaurants in het waterpark, want ook die zijn er genoeg. Ben je met kinderen, dan is Aquacolors ook een van de de beste activiteiten Porec. Er zijn in het park namelijk meer dan 20 animatieprogramma’s voor kinderen per dag. Het waterpark ligt op 3 kilometer van Porec, waardoor het maximaal 45 minuten rijden is. Door deze afstand kost een taxi naar het waterpark kost ook maar een paar euro.

motodrom-karten-porec-kroatie

Hoge snelheden: karten bij Motodrom

In Porec kunt je de strijd met je vrienden eenvoudig aangaan. Hiervoor moet je samen naar het Motodrom: de kartbaan van Porec. Versla je vrienden door harder te rijden op deze 600 meter lange baan met een breedte van zeven meter. Leuk om te weten: ben je met de auto in Porec, dan mag je ook met je eigen auto de baan op. Geen auto mee, dan huur je simpelweg een kart en kan het racen beginnen. Vraag altijd naar de snelste kart, iets duurder maar de boost van adrenaline is stukken groter. Een heat duurt 10 minuten, maar na deze periode ben je met de hoge snelheden die je bereikt ook echt kapot. Wie van jouw vriendengroep wordt het snelste op deze baan, je gaat het alleen ontdekken op de kartbaan, een van de tofste activiteiten Porec!

(Visited 616 times, 1 visits today)