Activiteiten Marmaris

In deze populaire Turkse badplaats zijn ontzettend veel activiteiten Marmaris te beleven. Wat denk je van heerlijk bijkleuren op een van de vele stranden of cocktails drinken in een van de strandtenten? Werkelijk alles is mogelijk, want jij bent jouw eigen regisseur tijdens jouw vakantie in Marmaris. Andere activiteiten Marmaris zijn voorbeeld een bezoekje aan één van de waterparken in de omgeving van Marmaris of een jeepsafari. Ben je een waterrat en een snelheidsduivel, dan is de eerste activiteit echt iets voor jou. De tweede activiteit Marmaris is ideaal voor de avonturier die ook wat wil zien van de omgeving van Marmaris. Voorbereid op vakantie gaan doen je door direct door te lezen. Door naar beneden te scrollen vind je namelijk de leukste activiteiten Marmaris.

Verken de omgeving met een jeepsafari

De omgeving van Marmaris verkennen, dat doe je natuurlijk met een jeep. Deze jeep kun je op verschillende plekken in Marmaris en omgeving huren. De verhuurders kunnen jou precies vertellen welke hotspots in de omgeving van deze Turkse badplaats jij moet gaan ontdekken. Zeker is in ieder geval dat er in de omgeving van Marmaris genoeg te zien is wanneer jij er met jouw vrienden op uit trekt in een jeep. Bezoek plaatsjes in de omgeving, rijd naar de hoger gelegen delen of ga shoppen in één van de mega winkels rondom de stad. Wat je ook doet, door een auto te huren heb jij alle vrijheid om meer van Turkije te zien. Liever met een kleiner vervoersmiddel de kleinere plekken ontdekken, huur een quad of kies voor een van de andere activiteiten Marmaris.

Jeepsafari Marmaris

Twee grote waterparken in de omgeving

Rondom Marmaris liggen twee grote waterparken: Atlantis en Aquadream. Beide parken hebben een groot aanbod aan glijbanen, zwembaden en andere plekken om te chillen. Dit maakt ze ook allebei de moeite waard, maar het leukste is om een keuze te maken voor één van beide parken. Goed om te weten: Atlantis is iets hoger beoordeeld via Tripadvisor (4 sterren), terwijl Aquadream het met 3,5e ster moet doen. Oja, beide waterparken liggen praktisch naast elkaar, dus voor de afstand vanaf jouw resort hoef je het niet te doen. Check even hoever de waterparken zich van jouw resort af bevinden of boek een vrijblijvende taxi.

Bezoek een heuse Turkse hamam

Heb je zin om jezelf even volledig onder te dompelen in de Turkse sferen, dan biedt een hama, onderdeel van een Turks badhuis uitkomst. Na een bezoek kom je volledig uitgerust weer aan in het resort waar je tijdens jouw vakantie verblijft. In de hamam kun je jezelf verwennen met een uitgebreide massage, maar ook door plaats te nemen in een Turks stoombad. Hier zullen al jouw poriën weer wijd open komen te staan, waardoor het luie zweet het lichaam verlaat en jij volledig fit weer verder kunt met jouw vakantie. Er zijn in Marmaris verschillende Turkse badhuizen met een hamam. Zoek je de beste, dan kun je het beste jouw reisleiding raadplegen. Zij weten precies waar jij het beste heen kunt gaan.

Shoppen in de Grand Bazaar Marmaris

Winkelen in Marmaris, daarvoor ga je natuurlijk naar de bazaar van Marmaris. Deze Grand Bazaar Marmaris is een van de activiteiten Marmaris die je moet ondernemen. Op deze grote markt kun je namelijk grotendeels overdekt alles kopen waar je nar op zoek bent. Het is enerzijds de plek om een souvenir te scoren, maar anderzijds is het ook de plek om kleding, schonen of parfums te kopen. In plaats van de hele dag op het strand liggen heb je nu ook iets cultureels ondernomen. Bovendien heb je vast onderhandeld over de prijs, waardoor je de Engelse taal weer wat beter beheerst. Een tip, ga rond het avonduur naar de markt. Dan is de temperatuur op de markt sterk afgenomen en kun je rustig over de markt wandelen.

Pamukkale

Breng een bezoekje aan Pamukkale

De naam Pamukkale staat voor het kasteel van Katoen in het Turks. Het is een uniek natuurfenomeen in Turkije. Het ligt Noordelijk van de stad Denizli in Turkije. Het witte karakter van de berg komt door het sterk kalkhoudende water dat via grote terrassen op de helling naar beneden loopt. Door het grote aantal toeristen dat de stad bezocht werd het kalk aangetast. Inmiddels loopt het aantal toeristen terug en zijn nieuwe paden gemaakt om het aantal toeristen te verspreiden over het gebied. Samen met de stad Hiërapolis staat deze stad op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege haar unieke karakter. Vanuit Marmaris is het ongeveer drie uur rijden naar Pamukkale. Voor deze activiteit Marmaris kun je het beste een auto huren, waardoor je ook de omgeving verder kunt verkennen.

De historie herleeft in Hiërapolis

Hiërapolis ligt vlak bij Pamukkale en is net als deze stad een bekende archeologische vindplaats. De vindplaats van deze archeologische bezienswaardigheden ligt ten noorden van Denizli in Turkije. Tegenwoordig is deze stad, waarbij de meeste opgravingen zijn gedaan door de Italianen, populair onder toeristen, maar ook zeker de moeite van het bezoeken waard. In de stad zijn o.a. het theater, de thermen en de necropolis belangrijke bezienswaardigheden. Het is bovendien nog steeds mogelijk om in het zwembad in het warme water te zwemmen van de bronnen te zwemmen. Vanuit Marmaris is het ongeveer drie uurtjes rijden, maar met een huurauto is dit echt de moeite waard. Samen met Pamukkale een van de activiteiten Marmaris die je zeker niet snel zult vergeten.

Excursie: een dagtochtje naar Rhodos

Vanuit Marmaris vaar je in ongeveer een uurtje naar het Griekse eiland Rhodos. Op deze manier pak jij tijdens jouw vakantie in Turkije niet één, maar twee landen mee. De boot vertrekt ‘s ochtends rond 8 uur, waarna je al een uurtje later op Rhodos zult aankomen. Zodra je bent aangekomen op Rhodos heb je vrij de mogelijkheid om het eiland te verkennen. Het prachtige Rhodos-stad is een absolute aanrader wanneer je op het eiland bent. Aan het einde van de middag, rond 5 uur vaart de boot weer terug naar Marmaris. De reis is nu nog niet afgelopen, want je kunt nog 50 minuten genieten van de prachtige zee. Bovendien word je op zee extra snel bruin, hetgeen natuurlijk een extra voordeel is. De kosten voor de overtocht liggen op ongeveer 60 euro per persoon, maar hiervoor krijg je een erg leuke ervaring terug.

(Visited 224 times, 1 visits today)