Activiteiten Lloret de Mar

Eigenlijk is er het hele jaar ontzettend veel te doen qua activiteiten in Lloret de Mar. Het enige dat jij nodig hebt om een geweldige tijd te hebben, is een lijst met alle activiteiten Lloret de Mar. Op deze manier hoef je jezelf niet meer af te vragen wat te doen in Lloret de Mar. Natuurlijk kun je niet elke activiteit ondernemen terwijl je brak bent, maar ook dan zijn er genoeg activiteiten te verzinnen. Denk bijvoorbeeld aan heerlijk uitbrakken op het strand of cocktails drinken bij de meest populaire strandtenten. Voor de meer avontuurlijke vakantieganger is er natuurlijk het grootste waterpark van Europa: 140.000 vierkante meter waterpret. Welke activiteiten Lloret de Mar jij ook besluit te ondernemen, wij kunnen je alvast garanderen dat je vakantie er een wordt om nooit meer te vergeten.

Het grootste waterpark in Europa: Waterworld Lloret

Bezoek het grootste waterpark van Europa: Waterworld in Lloret de Mar. In dit park van maar liefst 140.000 vierkante meter bevinden zich tientallen zwembaden en glijbanen. Je vermaakt jezelf hier zonder twijfel een volledige dag, waarbij je relaxen combineert met een shot van adrenaline, wanneer je van een van de glijbanen af glijdt. Brak, dat geeft helemaal niets, je kunt namelijk rustig wakker worden in de jacuzzi’s of in de hottubs van het park. Vermaken doe je jezelf toch wel, aangezien een bezoekje aan dit waterpark een van de vetste activiteiten Lloret de Mar is. Slim: ga op de dag van vertrek wanneer je met de bus in Lloret de Mar bent, want dan moet je toch vroeg je bed uit om weer naar huis te gaan.

strand-stranden-lloret-de-mar

Boek een excursie naar Barcelona

Een dagje naar Barcelona tijdens jouw vakantie in Lloret de Mar, dat kan. De stad Barcelona ligt namelijk op slechts 80 autokilometers van Lloret de Mar. Je boekt jouw excursie Lloret de Mar naar Barcelona gewoon bij jouw reisleiding. Vertrekken doe je rond 9 uur in de ochtend, waarna je een uurtje later in het centrum van de stad Barcelona aankomt. Eenmaal in de stad kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen wat je gaat doen, maar ook een stadstour op de fiets of een bezoek aan Camp Nou behoort tot de mogelijkheden. Benieuwd wat er naast dit immense stadion nog meer te zien is, dat zijn onder andere Sagrada Familia of het Museu Maritim. Twijfel je nog over een bezoekje, doe waar je jezelf goed bij voelt, maar een excursie naar Barcelona is een van de activiteiten Lloret de Mar die je niet mag missen.

Huur een quad en verken de omgeving van Lloret

De Costa Brava, oftewel de omgeving van Lloret de Mar kun je perfect verkennen op een quad. Deze huur je snel en bovenal gemakkelijk in het centrum van Lloret. Veel van de aanbieders van quads in Lloret de Mar weten exact waar jij het beste heen kunt rijden. Denk bijvoorbeeld aan een tripje naar Blanes, Malgrat de Mar, Calella en Santa Susanna. Hier kun je dan rustig een drankje drinken, maar bovenal geniet je van de prachtige natuur die in de omgeving van Lloret de Mar te vinden is. Op deze manier kun je niet alleen tegen je ouders zeggen dat jij meer hebt gedaan dan alleen feesten, maar heb je zelf natuurlijk ook een fantastische activiteit Lloret de Mar toegevoegd aan jouw vakantie. Oja, de kosten zullen ongeveer 60 euro zijn voor een dag inclusief benzine en een all-risk verzekering.

Bungeejumpen, het kan in Lloret de Mar (+ scaddiven)

Durf jij van 80 meter hoogte naar beneden te springen, dan is bungeejumpen in Lloret de Mar misschien wel de ideale activiteit Lloret de Mar voor jou. Om te bungeejumpen zul je naar het waterpark van Lloret moeten. De kraan, die je al van ver ziet staan, zal de plek zijn vanaf waar jij naar beneden zult springen. Om ervoor te zorgen dat je ook aan anderen kunt laten zien dat jij het hebt gedurfd kun je jouw sprong laten vastleggen met een GoPro om deze vervolgens mee naar huis te nemen. Wil je nog een stapje verder, dan heb je de mogelijkheid om te scaddiven. Hierbij val je letterlijk naar beneden zonder koort en word je opgevangen op een enorm vangnet met daaronder een luchtkussen. Slim zijn, combineer bungeejumpen of scaddiven dan met een van de andere toffe activiteiten Lloret de Mar: het waterpark!

Heerlijk wandelen over de bruisende boulevard

Vanaf het begin van de strip zie je de zee al liggen. Aan het einde van deze bruisende straat bevindt zich vanzelfsprekend ook het strand van Lloret de Mar. Dit is tevens het punt waar de bruisende boulevard van deze badplaats begint. Je kunt namelijk lopen tot aan de hoge rots, die tevens het einde van het strand aangeeft. Aan de boulevard bevinden zich met name restaurants en cocktailbars. Wanneer jij aan het einde van de middag van het strand af komt kun je dus meteen de straat oversteken voor een hapje eten. Wat je gaat eten bepaal je natuurlijk helemaal zelf, want op de boulevard van Lloret kun je werkelijk van alles eten. Er is slechts één ding waarvoor je elders moet zijn: friet, want daarvoor ga je naar Cafetaria de Koe, in een zijstraat van discotheek Bumpers.

Verken de omgeving tijdens een jeepsafari

Heb je niet zoveel met een quad of mogen jullie nog niet allemaal rijden, dan biedt een jeepsafari uitkomst. Met een jeepsafari zul je op de weg blijven, maar ook zeer regelmatig off-road gaan op zoek naar de mooiste plekjes van de Costa Brava. Hiermee kan gezegd worden dat een jeepsafari een activiteit Lloret de Mar is die ervoor zorgt dat je de omgeving van Lloret de Mar zo goed mogelijk kunt verkennen. Ben je ouder dan 18 en ben je in het bezit van een rijbewijs, dan mag je natuurlijk zelf rijden. Je ontvangt dan een kaart van de verhuurder met daarop alle hotspots, waarna je zelf mag bepalen welke dingen jij in de omgeving van Lloret gaat bezoeken. In theorie kun je zelfs met de auto naar Barcelona, maar dan kun je misschien beter een excursie naar Barcelona boeken.

waterpark-waterworld-lloret-de-mar

Allerlei activiteiten op het water zoals de banaan

Zoals in vrijwel alle plaatsen aan de Costa Brava, maar in Lloret in het bijzonder, zijn er tientallen activiteiten op het water. Zo kun je een ritje maken op de banaan, op de flyfish of een van de andere waterattracties. Deze ritjes boek je bij de strandtentjes aan de boulevard, waar je natuurlijk ook de prijzen kunt vergelijken. Er is altijd een mogelijkheid om af te dingen wanneer je met meerdere mensen komt. Heb je hier totaal geen zin in, dan kun je via de meeste reisorganisaties een beachday boeken. Hierbij kun je de hele dag onbeperkt op de banaan, drink je de hele dag onbeperkt en krijg je ook iets lekkers te eten, meestal twee broodjes hamburger of iets gelijkwaardigs.

Relaxen tijdens een heerlijke boottocht op zee

Er zijn tientallen activiteiten Lloret de Mar te benoemen, maar er is één activiteit Lloret de Mar die echt relaxed is. Tijdens een catamaran cruise kun je de hele dag lekker jouw handdoekje uitleggen om bruin te worden. Dit alles onder het genot van onbeperkt eten en drinken, want dat is bij de meeste catamaran cruises inbegrepen. Onderweg zul je verschillende keren stoppen, waarbij je even kunt zwemmen of snorkelen. Het is daarnaast leuk om te weten dat je op het water twee keer zo snel bruin wordt. Een catamaran cruise of boottocht boek je eenvoudig via de reisleiding van de meeste reisorganisaties.

Bezoek de botanische tuinen in Blanes

Wil jij tijdens jouw jongerenreis naar Lloret de Mar ook eens iets anders doen dan op het strand liggen en stappen, dan zijn de botanische tuinen in Blanes een zeer slimme keuze. Het plaatsje Blanes kent namelijk twee botanische tuinen: Mar i Murtra en de Pinya de Rosa. De eerstgenoemde van beide botanische tuinen is met een omvang van maar liefst 15 hectare de grootste van beide. In beide tuinen samen zijn ruim 4.000 plantensoorten te bekijken. Hierdoor kun je jezelf vast voorstellen dat het een kleurrijke bedoeling is. Zeker wanneer we je vertellen dat de botanische tuinen in Blanes op een heuvel liggen die uitkijkt op zee. Dus wil je iets anders doen, dan is dit een van de activiteiten Lloret de Mar die je kunt ondernemen.

(Visited 1.287 times, 1 visits today)