Activiteiten El Arenal

Op het Spaanse eiland Mallorca vind je het door Nederlanders veroverde El Arenal. Eigenlijk is deze plaats op het eiland elk jaar een van de favoriete plekken voor Nederlanders. Je hebt er simpelweg alles wat een Nederlander nodig heeft, inclusief frikandellen, kroketten en een portie bitterballen bij de borrel. Buiten het borrelen om zijn er ontzettend veel activiteiten El Arenal te beleven. Dit begint natuurlijk bij heerlijk genieten en bruin worden op het strand en cocktails drinken in een van de hippe strandtenten. Wil je meer spectakel, boek dan een activiteit El Arenal op het water zoals een ritje met de banaan. Ook ontzettend gaaf is de jeepsafari over het eiland. Bij deze activiteit El Arenal verken je met een jeep alle plaatsen van het eiland waar je als normale vakantieganger niet komt. Bovendien mag je zelf ook een stukje off-road rijden in de jeep. Ben jij benieuwd geworden wat er verder te doen is in El Arenal, lees dan verder en bereid jezelf zo goed mogelijk voor op jouw jongerenvakantie.

Wandel langs de uitgestrekte boulevard

Het is toch heerlijk om tijdens jouw vakantie in El Arenal over de boulevard te wandelen? Je loopt hier in alle rust langs alle leuke bars, kroegen, maar ook langs kraampjes en winkeltjes met de gekste souvenirs. Aan de overkant van de boulevard ligt het uitgestrekte strand van deze badplaats op Mallorca. Naast stappen, winkelen en terrassen kun je aan de boulevard van El Arenal ook heerlijk eten. Een slimme tip tijdens het zoeken naar een leuk restaurantje: kijk waar veel Spanjaarden zitten, zij weten namelijk precies waar jij langs de boulevard het lekkerste eten kunt vinden. Voor welke internationale keuken ga jij? Een aanrader op Mallorca is typisch Spaans eten: tapas of paella, erg lekker.

lazy-river-waterpark-aqualand-el-arenal-mallorca

Een dagje naar Palma de Mallorca

Ben je met het vliegtuig aangekomen op Mallorca, dan is de kans groot dat je aangekomen bent in Palma de Mallorca. Vanuit hier ben je naar El Arenal gebracht, de plek waar jij een fantastische vakantie kunt beleven. Natuurlijk is El Arenal zelf tof, maar een dagje naar Palma de Mallorca kan jouw vakantie nog een extra boost geven. Ook in deze stad zijn tientallen activiteiten El Arenal te vinden die jou kunnen aanspreken. Denk hierbij aan La Seu of het kasteel van Bellver, beide prachtige bezienswaardigheden in deze stad.

Mallorca verkennen op een quad: gaaf!

Het Spaanse eiland Mallorca is misschien wel het meest geschikte eiland om rond te rijden op een quad. Je vertrekt vanuit El Arenal en kunt zo doorrijden naar Playa de Palma of Palma de Mallorca. Wil je verder rijden, dan zou je eens een kijkje kunnen nemen in Magaluf, de Engelse hoofdstad van Mallorca. Hier bevinden zich grote clubs, maar hier heb je weer een ander uitzicht op de zee dan je in El Arenal gewend bent. Onderweg zul je erachter komen hoe gevarieerd het landschap op Mallorca is. De avontuurlijke activiteiten El Arenal laten jou een andere kant van het eiland zien. Een kant die je niet ziet wanneer je avond in, avond uit in een uitgaansgelegenheid op het eiland vertoeft.

Verken het eiland met een jeepsafari inclusief BBQ

Heb je niet zoveel met kleine voertuigen, dan kun jij er met jouw vrienden natuurlijk ook voor kiezen om een jeepsafari te boeken. Hierbij verken je het eiland Mallorca in een jeep, waarbij je alle hotspots van het eiland kunt kiezen. In plaats van redelijk in de buurt blijven kun je tijdens een jeepsafari vrijwel het volledige eiland bekijken. Hierbij zul je dus echt moeten selecteren uit de tientallen activiteiten El Arenal en de bezienswaardigheden die te vinden zijn. Kom je er niet uit, overleg dan met de verhuurder om jouw specifieke wensen en behoeften te bespreken. Deze man of vrouw leeft vaak al lang op het eiland en kan jou daardoor precies vertellen waar jij moet zijn voor een fantastische dag. De meeste van deze dagen worden afgesloten met een BBQ op een prachtig uitzichtpunt met uitzicht op El Arenal of een van de andere grote of kleine plaatsen op Mallorca.

inca-markt-mallorca-oudste-markt-grootste-markt

Bezoek de oudste markt van Mallorca: INCA

De oudste markt van Mallorca is een van de activiteiten Mallorca die je niet mag missen. We hebben het in dit geval natuurlijk over de Inca markt, dat bekend staat om de verkoop van de grote hoeveelheid lederwaren. Elke dinsdagochtend verandert het kleine dorpje Inca in de grootste en tevens oudste markt van het eiland. Je kunt er zoals eerder genoemd terecht voor lederwaren, zoals jassen, schoenen, tassen of een nieuwe portemonnee. Je hebt ruim voldoende keuze uit alle ontwerpen. Naast deze lederwaren kun je ook verse groenten en fruit scoren op de markt. Ook lekker eten en bloemen behoren tot de mogelijkheden, al lijken bloemen niet zo geschikt wanneer je op vakantie bent. Zin om na de markt meer van het eiland te verkennen? Bezoek dan de Tramunta berg, hier heb je een prachtig uitzicht over het eiland Mallorca. Bovendien ligt het in de buurt van de Inca markt.

Waterpark Aqualand bezoeken

Ben jij op zoek naar een spannende activiteit op Mallorca, dan kun je naar het grootste waterpark van het eiland: Aqualand El Arenal. Dit waterpark, een van de tofste activiteiten El Arenal, is gelegen in deze plaats. Het waterpark kent twaalf glijbanen, waarbij de een nog leuker is dan de ander. De glijbanen hebben elk een uniek karakter, waarbij vrijwel alle glijbanen gebaseerd zijn op slangen. Heb je even genoeg van het glijden, dan kun je rustig pootjebaden in het zwembad of even rustig varen op de lazy river. Verder kun je natuurlijk ook lekker een hapje eten in een van de restaurants. De entree tot het park bedraagt ongeveer 20 euro, al kun je via je reisleiding meestal een betere deal sluiten.


Op safari in safaripark Sa Coma Mallorca

Vind jij dat het tijdens jouw vakantie tijd wordt voor een avontuurlijke activiteit El Arenal, dan is een jeepexcursie een goed plan. Vanuit El Arenal kun je met een jeep namelijk helemaal zelf bepalen welk deel van het eiland jij gaat verkennen. Misschien is Playa de Palma hiervoor niet de meest ideale plek. Je kunt beter op zoek naar kleinere plaatsjes zoals het plaatsje Sa Coma. Dit kleine, maar leuke plaatsje is een aanrader. Je kunt er lekker winkelen en er zijn leuke terrasjes. Het lijkt alsof het massatoerisme deze plaats nog niet heeft bereikt. Een van de andere mogelijkheden is Punta de n’Amer, een natuurpark in de omgeving van deze plaats. Tijdens deze dag, waarbij jij onbeperkt kunt rondrijden, kun je onderweg verschillende stops maken, waarbij werkelijk alle internationale keukens tot jouw mogelijkheden behoren: ontdek de mogelijkheden tijdens deze activiteit El Arenal!

De stranden van El Arenal

Het strand van El Arenal is de ideale plek om na een avond stappen weer volledig tot rust te komen. In El Arenal zelf heb je eigenlijk maar één strand, maar dat is natuurlijk voldoende wanneer jij even lekker uit wilt rusten. Je vindt in El Arenal een zeer uitgestrekt strand, dat doorloopt in het strand van Playa de Palma. Tientallen kilometers verder vind je ook Palma de Mallorca, maar daar kun je beter met de auto heen. Het strand zelf is voorzien van alle voorzieningen die je nodig hebt. Je kunt jezelf er even afspoelen bij de douches, maar ook bedjes zijn er voldoende beschikbaar. Hiervoor betaal je een klein bedrag, terwijl je jezelf voorziet van een groot plezier. Verder kun je op het strand natuurlijk allerlei activiteiten El Arenal ondernemen, denk aan banaanvaren, met een jetski het water op of een fly-fish!

(Visited 1.084 times, 1 visits today)