Activiteiten Chersonissos

Op het eiland Kreta is eigenlijk het hele jaar door veel te beleven. In het hoogseizoen is er echter een exponentiële stijging te zien van het aantal jonge vakantiegangers. Het doel is natuurlijk de jongerenvakantie van jullie leven. Om die reden is het ontzettend belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Op deze pagina vind je alle activiteiten Chersonissos. Je zorgt hiermee dat je goed voorbereid op vakantie gaat en bovendien de vetste activiteiten in Chersonissos kunt ondernemen tijdens jouw vakantie. Naast heerlijk uitbrakken op het strand of bij Starbeach kun je natuurlijk ook op avontuur gaan. Huur een quad en rijd naar grote hoogte, de bergen van Kreta in. Een van de andere activiteiten Chersonissos is het grote waterpark, waar jij jezelf zonder twijfel een dag kunt vermaken. Benieuwd naar alle activiteiten in Chersonissos, scroll snel verder en creëer jouw droomvakantie.

Verken de omgeving op een quad in Chersonissos

Wil je wat avontuur tijdens jouw vakantie in Chersonissos, dan kunnen we één ding echt aanraden: een quad huren, een van de tofste activiteiten Chersonissos. Er werkelijk niets gaver dan de omgeving verkennen op een razendsnelle quad. Vanuit de badplaats rijd je zo de bergen in, waar je op grote hoogtes kunt genieten van prachtige uitzichten over een vallei of op andere badplaatsen die aan de zee liggen. Een dag een quad huren kost omgerekend ongeveer 60 euro inclusief benzine en all-risk verzekering. Goedkoper kan natuurlijk ook, maar dan ben je minder verzekerd waardoor je meer risico loopt tijdens het quad rijden. Oja, onthoud goed dat de politie op Kreta erg streng is. Draag altijd je helm, anders kan dit jou veel geld kosten.

Relaxen op Starbeach in Chersonissos

Starbeach is misschien wel de fijnste plek om tijdens jouw vakantie in Chersonissos te vertoeven. Naast slapen in Starbeach Village kun je er overdag genieten aan het water op de strandbedjes, glijden van de glijbanen van het waterpark of een sprong in het diepe wagen, oftewel bungeejumpen. Na 18.00 uur verandert Starbeach langzaam in een festivalterrein: de badgasten verlaten het terrein, waar feestgangers toetreden tot het terrein. Je weet het ineens zeker, met een uitzicht over zee als deze, knappe mannen en vrouwen en de beste DJ’s gaat het een avond worden om niet meer te vergeten. Zorg dat jij jouw 7-Day pass zo snel mogelijk binnenhaalt zodra jij in Chersonissos aankomt.

Waterpark Aquaplus in Chersonissos

Op ongeveer 20 minuten vanaf Chersonissos vind je het waterpark van Kreta. Dit is een van de activiteiten Chersonissos waar jij jezelf eenvoudig een hele dag kunt vermaken. Nadat je met de bus bent opgehaald in Chersonissos kom je binnen in het waterpark. Hier heb je direct de keuze: lekker relaxen in een van de relaxweides, chillen in het zwembad of de tofste glijbanen van het waterpark uitproberen. Ben je even klaar met glijden: het restaurant heeft echt tientallen gerechten die bovendien niet erg duur zijn. Boek je via jouw reisleiding een combinatiedeal, dan betaal je een ontzettend lage prijs voor een ticket voor het waterpark, een lunch, kluisje en natuurlijk een toffe gadget, afhankelijk van de organisatie.

Wandel over de lange en bruisende boulevard in Chersonissos

De boulevard van Chersonissos heeft een lengte van meer dan een kilometer. Aan deze boulevard Chersonissos vind je eigenlijk alles dat je tijdens jouw vakantie nodig hebt. Aan de ene kant van de boulevard vind je de haven en de bekende horecagelegenheid Bio Bio en natuurlijk het Slam Café. Loop je verder dan vind je aan de zeekant tientallen zaken die hun terras hebben uitgestald. Aan de andere kant liggen eigenlijk alle bekende uitgaansgelegenheden zoals Hof van Holland en Paradise. Loop je verder, dan vind je, helemaal aan het einde van de boulevard, Starbeach. Hier is het 7 dagen en 3 avonden per week feest en natuurlijk de plek om heerlijk te relaxen.

jeepsafari-chersonissos

Verken de omgeving in een stoere jeep (jeepsafari in Chersonissos)

Geen quad huren, maar liever met je vrienden in één voertuig het eiland verkennen, kies dan voor een jeepsafari. Je boekt deze excursie via de meeste reisorganisaties, waardoor de reis volledig verzorgd is en je routes krijgt langs de meest vette plekken op het eiland. Zo rijd je natuurlijk de bergen in, maar ook de kustlijn van Kreta is prachtig en geeft steeds weer nieuwe indrukken af. Continue ontdek je nieuwe uitzichten en vergezichten over de zee en de ruigere delen van het eiland. Bovendien wordt een jeepsafari traditioneel afgesloten met een BBQ met een fantastisch uitzicht over de zee, waarna je jouw jeep weer netjes inlevert.

Wandel door de indrukwekkende Samariakloof

Wil jij een inspannende culturele activiteit Chersonissos ondernemen, dan is het misschien een goed idee om naar de Samariakloof op Kreta te gaan. In deze kloof loop je letterlijk tussen twee rotsen door. En niet zomaar rotsen, een 14 kilometer lange kloof, waarbij de rotsen op het hoogste punt maar liefst 400 meter hoog zijn. Doordat de doorgang tussen beide kanten slechts ongeveer 10 meter is geeft dit een uniek gevoel. Je waant jezelf echt even in een soort andere wereld. Zorg ervoor dat je tijdens deze 14 kilometer lange wandeltocht genoeg te drinken meeneemt, want in de zomer kan het heet zijn op Kreta. Wil jij de Samariakloof bezoeken, vraag je reisleiding dan hoe je dit het beste kunt doen. Zij kennen alle activiteiten Chersonissos namelijk perfect en kunnen je van goed advies voorzien.

De stranden van Chersonissos op een rij

In Chersonissos zijn grofweg drie stranden te onderscheiden, verspreid over de hele kustlijn van de bekende Griekse badplaats. Op alle stranden vind je tientallen activiteiten Chersonissos zoals op de bekende bananenboot. Het eerste strand bevindt zich bij Starbeach, hier kun je onder andere bungeejumpen, maar ook wateractiviteiten boeken. Langs de boulevard vind je het tweede strand, waar beduidend minder te beleven is dan op de andere stranden. Dit komt doordat het strandje slecht bereikbaar en bovenal klein is. Wil je een echt strand, dan moet je bij de haven even de hoek omlopen. Hier vind je een groot strand met tientallen activiteiten Chersonissos. Let wel op, want overal in de zee zitten rotsen waarover je vervelend kunt struikelen.

stranden-chersonissos

Met een jet boat razendsnel over de zee

Houd je van adrenaline, word je niet snel misselijk op zee en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, dan is de jet boat echt iets voor jou. Op deze boot vaar je met maximaal 20 anderen met hoge snelheid over het water. Om de zoveel meter gooit de schipper het roer van de boot om, waardoor je binnen een paar meter stil staat en je het gevoel hebt om te vallen. Ook weten hoe het voelt om 360 graden rond te draaien binnen enkele seconden, ga dan naar het strand waar je de jet boat Chersonissos kunt bewonderen en waar je bovendien ritjes met deze boot kunt kopen. Kortom, de jet boat is een van de stoerdere activiteiten in Chersonissos, de nummer één bestemming op het grootste eiland van Griekenland: Kreta.

Mooie vissen kijken in de glass bottom boat

Wil jij de onderwaterwereld leren kennen, denk er dan eens over na om een glass bottom boat te boeken, oftewel een boot met een glazen bodem. Deze boot vertrekt vanaf het strand of de haven, van waaruit alle activiteiten Chersonissos op het water vertrekken. Vervolgens vaar je met deze boot over mooie gebieden rondom het eiland, waar je onderwaterwereld nog eens beter kunt bekijken. Zodra je terug komt zul je volledig uitgerust zijn en weer een stukje meer van de natuur hebben gezien. Het leuke van zo’n boot is trouwens ook dat het heel raar aanvoelt wanneer jij letterlijk onderwater op een glazen plaat staat en de vissen om je heen zwemmen. Een tochtje met deze boot boek je aan de boulevard bij een van de aanbieders van bananenboten, de fly-fish, etc.

(Visited 1.909 times, 1 visits today)