Activiteiten Calella

In het zuiden van de Costa Brava vind je de populaire vakantiebestemming Calella. Hier vind je tientallen activiteiten Calella. Ook in de omgeving van deze plaats is ontzettend veel te beleven. Met grote bestemmingen op een steenworp afstand kun je jezelf vast voorstellen dat het gaat om een zeer bruisende omgeving. Qua activiteiten Calella kun je er natuurlijk voor kiezen om heerlijk uit te brakken op het strand of aan het zwembad. Je kunt echter ook gaan voor een spannende activiteit Callela. Pak de bus richting Lloret en bezoek het waterpark in deze plaats. Zonder twijfel ga je hier de leukste dag van jouw vakantie in Calella beleven. Benieuwd geworden welke activiteiten Calella er allemaal zijn, dan kun je hieronder een kijkje nemen. Zo ben je optimaal voorbereid om op vakantie te gaan en zul je zonder twijfel de vakantie van je leven hebben in deze spaanse badplaats.

Liefhebbers van glijbanen gezocht: Waterworld Lloret

Ben jij een echte waterrat of houd je gewoon van snelheid en spanning, breng dan een bezoekje aan het grootste waterpark van Europa: Waterworld in Lloret de Mar. Een oppervlakte van maar liefst 140.000 vierkante meter met zwembaden, glijbanen en relaxweides maken dit waterpark de tofste activiteit Calella. Je begint jouw dag natuurlijk heerlijk aan het zwembad, waarna je de verschillende glijbanen begint te testen. Durf jij van de meest spannende glijbaan, waarbij het luikje onder je weg klapt en je vanuit stilstand ineens naar beneden valt in de glijbaan? Wil je Waterworld bezoeken, doe dit dan op de laatste dag van je vakantie. Je moet vroeg je hotel uit en je gaat ‘s avonds pas naar huis.

waterworld-waterpark-lloret-de-mar

Een dagje naar Barcelona? Boek een excursie!

De stad van de beste voetbalclub ter wereld: FC Barcelona, ligt tijdens jouw vakantie in Calella echt op een steenworp afstand. In ongeveer een uurtje word je met een bus van Calella naar het absolute centrum van Barcelona gebracht. Hier kun je de hele dag zelf bepalen welke activiteiten Calella jij gaat ondernemen. Kies jij bijvoorbeeld voor een tour door de stad waarbij je onder andere de Sagrada Familia bekijkt of kies je ervoor om heerlijk uit te rusten aan het strand van de Catalaanse hoofdstad. Nadat je de hele dag hebt gedaan waar je zelf zin in hebt vertrek je ‘s avonds na het eten weer terug naar Calella, waardoor je nog de hele avond voor je hebt en zelf kunt bepalen wat je gaat doen. Een excursie naar Barcelona boeken doe je natuurlijk via jouw reisleiding in Calella, waardoor je zonder na te hoeven denken geheel verzorgd naar Barcelona kunt.

BM 2018

Met een quad verken je eenvoudig de omgeving

Vanuit Calella is een quad de ideale manier om de omgeving te verkennen. Via Santa Susanna rijd jij via Malgrat de Mar naar Blanes om vervolgens het bruisende Lloret in te rijden. Zoals je leest bepaal jij helemaal zelf waar jij tijdens jouw vakantie in Calella heen rijdt. Bovenstaande plaatsen zijn een aanrader, al bieden de meeste verhuurders van quads in Calella ook kaarten aan. Zij kunnen jou exact vertellen welke activiteiten Calella in de omgeving de moeite waard zijn. Ook kunnen zij aangeven welke bezienswaardigheden en uitzichtpunten er te vinden zijn en hoe je deze met de quad het beste kunt bereiken. Neem lekker eten mee of scoor onderweg lokaal eten, dan ben je verzekerd van een geweldige dag.

Bungeejumpen: durf jij het aan?

Heb je zin in een grote boost van adrenaline, dan kun je het beste even naar Lloret de Mar, waar een 80 meter hoge hijskraan op jouw wacht. Vanaf deze kraan kun jij met of zonder elastiek naar beneden springen. Afhankelijk van of je gaat bungeejumpen of scad-diven val je met of zonder elastiek naar beneden. De editie zonder elastiek is nog net even wat enger. Je valt nu letterlijk naar beneden en wordt opgevangen door een net en een luchtkussen. Durf je dit niet aan, dan is er altijd de meest bekende vorm: bungeejumpen in Lloret. Het is tevens slim om jouw sprong te combineren met het waterpark, dat naast de enorme kraan staat. Op deze manier bespaar je tijd en kun je meerdere leuke activiteiten Calella in één keer doen.

BM 2018

Calella heeft een leuke boulevard

Calella heeft een korte, maar zeer leuke boulevard. Het strand en het achterliggende deel van de plaats worden op de meeste plekken gescheiden door een spoorlijn. Slechts op een aantal plaatsen is deze er niet. Hier zijn dan ook direct leuke restaurantjes, souvenirwinkels en cocktailbars te vinden. Op het strand zelf bevinden zich daarnaast ook veel strandtenten waar je rustig een hapje kunt eten of waar jij jouw stapavond kunt beginnen.

Tijdens een jeepsafari ontdek je alle hotspots

Wil jij de weide omtrek van qua activiteiten Calella verkennen, dan is er eigenlijk maar één activiteit die jouw behoefte volledig vervult. Kies voor een jeepsafari, waarbij jij zelf, of wanneer je onder de 18 bent, met een gids, op pad gaat om de beste plekjes in de omgeving van Calella te spotten. In de omgeving van Calella is ontzettend veel te beleven. Ga bijvoorbeeld naar Blanes, waar je van grote hoogte over het strand en alle omliggende plaatsen kunt kijken. Verder kun je erover denken even naar het levendige Lloret te gaan. Hier is een extreem hoge dosis feest en uitbundigheid van toepassing. Zeker wanneer je ‘s avonds over de boulevard van deze plaats loopt. Een jeepsafari sluit je natuurlijk af met een BBQ op een mooi uitzichtpunt, maar daarover kan de verhuurder jou vast meer vertellen. Deze kent de omgeving namelijk perfect, waardoor jij eigenlijk alleen jouw voorkeuren hoeft aan te geven.

BM 2018

Ga als een speer over het water op een banaan

Is het tijd voor meer spanning, dan moet jij de volgende activiteit Calella aangaan: blijf jij van jouw vriendengroep het langste op de banaan zitten? Liever meer uitdaging, dan kun je kiezen voor de fly-fish, waarbij je naast hard en alle kanten op, ook nog omhoog gaat. Je vliegt op een maximale hoogte van ongeveer 10 meter boven het water. Durf jij het aan? Een tochtje boek je natuurlijk aan de boulevard van Calella. Je kunt er ook voor kiezen om een Beachday te boeken via jouw reisleiding. Je gaat dan naar een privé strand, waar je de hele dag onbeperkt op de banaan en de fly-fish kunt. Bovendien heb je de hele dag geen portemonnee nodig, want eten en drinken zijn inclusief. Met stip een van de leukste activiteiten Calella.

Ontspannen: boek een boottocht met je vrienden

Even heerlijk ontspannen en tot rust komen, dat doe je op het water. En nee, daarmee bedoelen we niet de banaan of de fly-fish. Hiermee bedoelen we natuurlijk een rustige boottocht zoals een catamaran cruise. Leg je handdoek op het dek, haal een drankje, dat vaak inclusief is bij deze activiteit Calella en begin bij te kleuren. Een leuk feitje: op het water wordt je twee keer zo snel bruin. Dit maakt deze activiteit nog een stuk meer de moeite waard. In de uren die je op de catamaran doorbrengt stop je meerdere keren. Je hebt hierdoor de tijd om even te zwemmen of te snorkelen. Aan het einde van de dag kom je zo volledig uitgerust en opgeladen weer terug aan op het strand van Calella. Je bent direct klaar om het nachtleven in te gaan.

BM 2018

Cultuur tijdens je vakantie: de botanische tuinen

Ben jij tijdens jouw vakantie in Calella op zoek naar iets anders dan zon, zee en strand, dan is het een aanrader eens naar de Botanische tuinen in Blanes te gaan. Mar i Murtra en de Pinya de Rosa zijn de namen van deze tuinen. De eerstgenoemde is de meest populaire en met 15 hectare ook de grootste. In de tuinen zijn samen ruim 4.000 verschillende plantensoorten te bewonderen. Niet gek dus dat 300.000 bezoekers per jaar een bezoekje brengen aan deze Botanische tuin, gelegen op een prachtige rotspartij met uitzicht over de zee, die direct onder de tuin is gelegen. Na de wandeling door de botanische tuinen Blanes wordt het zaak om lekker terug te gaan naar Calella, waar de rest van de dag op je wacht, want ook in de avond is Calella een bruisende plaats, er wachten veel activiteiten Calella op je.

(Visited 1.037 times, 1 visits today)